Politi hædrer syv af hverdagens helte

Profilbillede
dato

Et diplom, en buket og en dusør samt en stor tak blev i dag givet til handlekraftige helte i Syd- og Sønderjylland<br><br>​

Fire af hverdagens helte blev i dag hædret på politistationen i Esbjerg. De fik både et diplom, en buket blomster, en dusør på 1000 kroner og en stor tak fra politidirektøren for deres indsats. Yderligere tre borgere har fået dusør og tak, men kunne ikke deltage i arrangementet på politistationen i dag.

 

”De har alle syv udvist usædvanligt mod og handlekraft og det sætter vi stor pris på i politiet. Det er af meget stor betydning, at borgere er klar til at hjælpe medborgere i nød og det vil vi gerne sige tak for. Dusøren er af en symbolsk størrelse, men vi håber, at modtagerne forstår den anerkendelse og store tak, som den er et udtryk for”, siger politidirektør Frits Kjeldsen.

 

Efter overrækkelsen blev de fire fremmødte helte vist rundt på politistationen i Esbjerg, hvor de blandt andet mødte patruljehunden Lego.

 

De syv dusørmodtagere er:

 

HELLE, CATHRINE OG MICHAEL

De tre borgere ydede en livreddende indsats i forbindelse med en livløs kvinde, der blev fundet ved et strandområde i Broager den 8. oktober. Helle og Cathrine blev fra et nærliggende hus opmærksomme på, at der lå en kvinde i vandkanten. De løb fra huset ned til kvinden, mens de ringede 1-1-2. De begyndte på livreddende førstehjælp. Michael kom forbi og hjalp straks til.

 

NICKLAS

Da otteårige Nicklas var på vej til skole på gåben fredag den 1. december, så han en livløs ældre dame på den snekolde jord på en sti i Bramming. Nicklas kunne se at hun trak vejret, men han kunne ikke få rigtigt få hende til at tale og ringede til 1-1-2 og bad om en ambulance. Derefter tog Nicklas kontakt til den nærmeste husstand for at få hjælp.

 

POUL, BIRK OG MIKKEL

Onsdag den 25. oktober reddede de tre borgere en ældre mand op af vandet. Poul  var i gang med arbejde i havnen i Augustenborg, da han blev opmærksom på, at manden var faldet i vandet og lå og holdt fast på en sejlbåds stige. Sammen med Mikkel og Birk hoppede Poul ned i båden og fik manden reddet op af vandet.

 

Dusør2

Helle


dusør1

Nicklas

 

Dusør3

Poul og Birk

Denne artikel er skrevet af Martin Johannes Madsen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Syd- og Sønderjyllands Politi.
Kilde: Syd- og Sønderjyllands Politi