Ombygningen af rundkørslen i Tarp forsinkes til 2025 på grund af stigende omkostninger

Foto: Esbjerg kommune.
dato

Ombygningen af rundkørslen i Tarp sættes i bero på grund af uforudsete prisstigninger, hvilket betyder, at projektet kan genoptages tidligst i 2025.

Ombygningen af rundkørslen i Tarp til et lyskryds er sat på pause. Årsagen til udsættelsen er de prisstigninger, der har påvirket anlægsarbejdet.

Rundkørslen skulle oprindeligt omdannes til et signalreguleret kryds ved Tarp Byvej og Hovedvej A12. Projektet var udtænkt for at forbedre trafikafviklingen og fremkommeligheden på en stor indfaldsvej til Esbjerg.

Det oprindelige budget for projektet var 8 mio. kr. i 2020. Anlægsprisen er imidlertid steget med 3,5 mio. kr. på grund af den generelle prisudvikling, hvilket har medført, at det mest favorable bud i det netop afholdte udbud lød på 18,3 mio. kr.

Projektet er derfor sat på pause. Alle direkte berørte borgere er informeret om denne beslutning, og projektet kan tidligst genoptages i 2025.

Spørgsmål vedrørende projektet kan rettes til Morten Andersson, chef for Natur & Byrum, på moand@esbjerg.dk eller tlf. 76 16 15 00.

Esbjerg er Danmarks femtestørste by og betegnes som Danmarks EnergiMetropol. Kommunen har ambitiøse klimamål og er førende inden for bæredygtig udvikling. Esbjerg stræber også efter at blive et fyrtårn inden for oplevelser og kultur.

Desuden ligger Danmarks ældste by, Ribe, i Esbjerg Kommune. Bramming er en populær og driftig stationsby, mens kommunen rummer mange aktive landsbyer med stærke fællesskaber.

Blandt tidligere pressemeddelelser fremgår, at parkeringskapaciteten udvides under trafikforsøget på Domkirkepladsen (3.7.2024), og en ny wakeboardbane åbner på Esbjerg Strand (28.6.2024). Desuden har en delegation fra Flensborg besøgt Esbjerg for at hente inspiration til udviklingen af oplevelses- og kulturbyer (27.6.2024). Trafikforsøget i Ribe begyndte med installation af vejbomme (24.6.2024), og elcyklister forkæles med nye ladestandere for en halv million kroner (21.6.2024).

https://via.ritzau.dk/release/13952281/ombygning-af-rundkorslen-i-tarp-saettes-i-bero?publisherId=13560064&lang=da

Kilde: Esbjerg Kommune