Ny cykelsti til Vadehavet giver bedre muligheder for cyklister og pendlere

Foto: Esbjerg kommune.
dato

Ny cykelsti til Vadehavet indvies med cykeltur

En ny cykelstiforbindelse mellem Øster Vedsted og Vester Vedsted vil blive indviet på tirsdag den 28. maj kl. 14. Cykelstien, der strækker sig over 6 km, vil forbinde Øster Vedsted, Sdr. Farup og Vester Vedsted til det eksisterende cykelstinet og dermed give bedre muligheder for både cyklister og pendlere.

Forbindelsen inkluderer 1,4 km 2 minus 1-vej i Vester Vedsted, og cykelruten fortsætter derefter ca. 2,4 km ad Ulvehøjvej, Kløjsvej, Degnetoftevej og Sdr. Farup Vej til Sdr. Farup. Fra Sdr. Farup vil der være en 2,5 km ny dobbeltrettet cykelsti til Øster Vedsted, som kobler sig på eksisterende enkeltrettede cykelstier i området.

Indvielsen af ruten vil finde sted ved Øster Vedsted Vej og Græsgårdsvej, og Henning Ravn, formand for Plan & Byudviklingsudvalget, vil holde en tale i den anledning. Efter ceremonien kan deltagerne begive sig på cykeltur mod Vadehavet, hvor turen afsluttes ved Vadehavscentret med forplejning.

Formålet med den nye cykelsti er at støtte cykelturismen i området samt skabe en trafiksikker skolevej og pendlerrute. Der er også planer om at ansøge om midler til ladestandere for elcykler, hvilket vil gøre ruten endnu mere attraktiv for cyklister.

For yderligere information kan Henning Ravn kontaktes på telefon 40 10 12 46 eller via e-mail henra@esbjerg.dk.

https://via.ritzau.dk/release/13853847/ny-cykelsti-til-vadehavet-indvies-med-cykeltur?publisherId=13560064&lang=da

Kilde: Esbjerg Kommune